Головна » 2017 » Вересень » 23

Шпилевська А. Лірник : (роман) / А. Шпилевська. – Косів : Писаний Камінь, 2016. – 174 с.

Книга про чарівника-лірника Северина із забутого гуцульського хутора, на якого накладено страшну спокуту. Він здатен рятувати людей та бачити їх наскрізь, домовлятися з силами природи. Він може змінювати прадавніми чарами світ на краще та грати на диво-лірі, що сміється й плаче в його руках. Але навіщо йому той дар, якщо він не може врятувати тих, кого любить? Якщо змушений доживати вік сліпим калікою, а лихі думки підводять старого до краю прірви та змушують зробити останній крок в його житті.

Але ж поруч з Северином ті люди, котрі допоможуть і підтримають, бо саме їх посилає Бог. Дівчинка Олюся, зовсім не схожа на людських дітей, звичайний хлопець Остап, що завітав зимного вечора до оселі лірника, аби попрохати про допомогу, і, волею долі, зіграв важливу роль у житті старого та інші люди, яким допомагав лірник впродовж життя, - усі вони ладні віддячити добром за добро. ... Читати далі »

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 52 | Додав: kraeznavzi | Дата: 23.09.2017 | Коментарі (0)


Ящук В. Радивилів у перегуках віків / В. Ящук. – Броди : Просвіта, 2014. – 260 с.

«Радивилів у перегуках віків» – книга радивилівського краєзнавця Володимира Ящука, яка приурочена до 450-річного ювілею міста Радивилова. Десять років тому побачила світ книга «Радивилів. Краєзнавчі матеріали» того ж автора. Відтоді краєзнавцеві вдалося зібрати нові факти про минуле Радивилова, внести важливі уточнення до раніше опублікованого.

Радивилів – назва із перших письмових згадок, згодом вона змінилася на Радзивилів, у 1940-1993 роках місто звалося Червоноармійськ. Книга «Радивилів у перегуках віків» відкривається вступним словом голови Радивилівської районної ради Олександра Пастуха і міського голови Радивилова Миколи Карапетяна. ... Читати далі »

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 70 | Додав: kraeznavzi | Дата: 23.09.2017 | Коментарі (0)


Неблудний син Великої Волині : зб. спогадів та матеріалів про У. Самчука / упоряд. І. Нагорної. – Вид. 2-ге, допов. – Рівне : Лапсюк В. А., 2017. – 196 с. – (Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному ; ч. 28).

У даному збірнику левову частку матеріалів відведено рівненському періоду життя та діяльності Уласа Самчука (1941-1943). І причина цього не тільки в тому. Що книга готувалася до видання саме Рівненським літературним музеєм письменника. А ще й в тому, що цей порівняно короткий період продуктивної діяльності Уласа Самчука в Україні для України відзначився надзвичайною інтенсивністю. Бо то були за спогадами Уласа Самчука, «…насторожені, хвилюючі дні виняткового в історії світового часу. Біля нас і в нас руїни, а разом динаміка, метушня… Що маємо робити наперед? Господарство, освіта, культура, політика? Все вимагало рук і голів. І не можна чекати. Хто зна, що буде завтра. Виривати, що дасть вирвати, робити, що дасться зробити». ... Читати далі »

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 51 | Додав: kraeznavzi | Дата: 23.09.2017 | Коментарі (0)