Головна » 2017 » Вересень » 23 » Радивилів у перегуках віків
10:49
Радивилів у перегуках віків

Ящук В. Радивилів у перегуках віків / В. Ящук. – Броди : Просвіта, 2014. – 260 с.

«Радивилів у перегуках віків» – книга радивилівського краєзнавця Володимира Ящука, яка приурочена до 450-річного ювілею міста Радивилова. Десять років тому побачила світ книга «Радивилів. Краєзнавчі матеріали» того ж автора. Відтоді краєзнавцеві вдалося зібрати нові факти про минуле Радивилова, внести важливі уточнення до раніше опублікованого.

Радивилів – назва із перших письмових згадок, згодом вона змінилася на Радзивилів, у 1940-1993 роках місто звалося Червоноармійськ. Книга «Радивилів у перегуках віків» відкривається вступним словом голови Радивилівської районної ради Олександра Пастуха і міського голови Радивилова Миколи Карапетяна. Видання більш як на 260 сторінок ілюстроване архівними знімками з видами Радивилова, а також кольоровими знімками сьогоднішнього міста, містить низку нарисів з історії Радивилова від найдавніших часів до часів незалежності України. Другий розділ присвячений населеним пунктам району. Третій – містить розповіді про відомих людей Радивилівщини, які народилися тут або зробили певний внесок у розвиток краю: І. Журавницького, Ф. Глинку, Б. Бондарського та ін. Книга має чималу бібліографію праць з даної теми. Видання більш як на 260 сторінок ілюстроване архівними знімками з видами Радивилова, а також кольоровими знімками сьогоднішнього міста.

Видання адресоване краянам і всім тим, хто досліджує, вивчає історію рідного краю.

Книга Володимира Ящука «Радивилів у перегуках віків» - серед переможців у номінації «Краща книга місцевого автора, видана за межами області» обласного щорічного конкурсу «Краща книга Рівненщини» (2016 р.).

Підготувала Л. Степанюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 257 | Додав: kraeznavzi | Теги: сьогодення міста , відомі люди , архівні знімки , ювілей міста , населені пункти | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]