Конина – м’ясо коней, яке використовують для приготування страв. Зазвичай використовується м’ясо молодих коней 2-3 річного віку. М’ясо варять біля двох годин. Конина відрізняється специфічним смаком і є звичайною, але улюбленою стравою у кочових народів
...
Читати далі »
|
Знадобилося 24 роки після закінчення радянських репресій проти кримськотатарського народу, щоб стала можливою кінорепрезентація головної історичної травми цього етносу – сталінської депортації. Прем’єра фільму
«Хайтарма»
відбулася 17 травня 2013 року, напередодні дня пам’яті жертв цієї трагедії. У 2014 році кримські татари відзначили 70-ту річницю депортації кримськотатарського народу, на превеликий жаль, в умовах утиску і репресій російської влади, які нагадують ті страшні дні 1944 року, і які не вкладаються в головах людей, що живуть у 21 столітті
...
Читати далі »
|
Ця рослина відома людям з давніх-давен. За часів Київської Русі вона широко використовувалася для лікування ряду недуг, насамперед цинги. Наші пращури звали її свороборина. Сучасні українські назви – шипшина або півняча ягода
...
Читати далі »
|
Давньогрецький міф розповідає, що бог підземного царства Плутон закохався в богиню родючості Персефону і викрав її. Щоб ніколи не змогла його покинути, вмовив красуню проковтнути кілька зернят якоїсь рослини. Вони справді виявилися чарівними – дівчина до нестями закохалася у свого викрадача й залишилася з ним навіки. Рослина ж та в багатьох народів, котрі її вирощують, вважається символом непорушності шлюбу і її поетично досі величають «ягодою Персефони»
...
Читати далі »
|
|