15:36
ЛІСОВА ТРОЯНДА
|
|
Ця рослина відома людям з давніх-давен. За часів Київської Русі вона широко використовувалася для лікування ряду недуг, насамперед цинги. Наші пращури звали її свороборина. Сучасні українські назви – шипшина або півняча ягода
. Належить ця рослина до родини розових і є дикою родичкою троянди, відтак поетичне найменування – лісова троянда.
На території України росте шипшина яблунева, корична, повисла та собача. Усі вони подібні між собою, але класично цілющою вважається корична, або травнева.
Плоди шипшини використовують у харчовій промисловості. З них готують варення, джем, пастилу, пюре, повидло, безалкогольні напої та чайно-кавові сурогати.
Підготувала Тетяна Кучерук |
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|