Головна » 2018 » Жовтень » 16

Баковецька-Рачковська І. Пластилін : детектив з елементами психологізму / І. Баковецька-Рачковська. – Дніпро : Моноліт, 2018. – 256 с.

Ірина Баковецька-Рачковська — письменниця, етно-рок-виконавиця, композитор, краєзнавець, журналіст, головний редактор, громадська діячка. Закінчила Національний університет «Острозька академія» за спеціальністю «Філософія. Релігієзнавство», здобула спеціальність «Хорове диригування» в Інституті мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету та ступінь магістра журналістики в Міжнародному економіко-гуманітарному університеті. Автор поетичних збірок «Фундаменти святинь» (2008), «Римовані весни» (2012), «Перехрестя роси» (2013), «Із ребра хаосу» (2015), «Write, tomboy, write! Або Якби Бенксі жив у місті Ра» (2017) та книжки-дослідження «Релігійне життя надслучанського краю» (2013). Лауреат літературних премій імені Михайла Дубова та Валер’яна Поліщука. ... Читати далі »

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 151 | Додав: kraeznavzi | Дата: 16.10.2018 | Коментарі (0)

Це перший чудовий переклад українською мовою культової збірки оповідань дивовижного письменника Роберта Чемберса. Саме Євген Лір майстерно залатав «одну з чисельних дірок у строкатій ковдрі американської, зокрема, у цьому випадку,— готичної літератури».

«Король у Жовтому» - найвідоміша з книжок американського письменника, продовжувача традицій химерної і готичної літератури, започаткованих Едґаром По та Амброузом Бірсом. Вплив цієї збірки на всю світову літературу в жанрі містики й жахів важко переоцінити. Захопливий і таємничий світ, створений генієм Роберта Чемберса, здобув цілу армію поціновувачів і талановитих продовжувачів Жовтих міфів. А ще - за її мотивами був знятий мегапопулярний серіал «Справжній детектив», де « відтворено світ «жовтих міфів» у найповнішій мірі та подарована можливість на власні очі побачити «Розірване лахміття Короля у Жовтому». ... Читати далі »

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 181 | Додав: art | Дата: 16.10.2018 | Коментарі (0)