Головна » 2014 » Грудень » 31

Пропоную динамічне і захопливе читання про український повстанський рух від п’ятиразового лауреата престижного літературного конкурсу «Коронація слова» і Золотого автора України Романа Кокотюхи. Книга «Справа отамана Зеленого» - це ще одна малознана сторінка української історії, яка висвітлює боротьбу мешканців Великої України за її незалежність і соборність. Герої роману – звичайні люди зі своїми характерами, мотиваціями, переживаннями та глибокими внутрішніми змінами. Данило Терпило (Отаман Зелений) – суспільний діяч, революціонер  і повстанський отаман. 5 лютого 1919 року більшовики зайняли Київ, почався грабунок Київщини більшовицькими продзагонами, що штовхнуло українське село до опору. В квітні 1919 року, спираючись на підтримку населення, Терпило розпочав боротьбу з російською комуністичною окупаційною владою, яка оголосила його поза законом. Лікар Артем Шеремет за зброю визнавав лише скальпель, але жорстокі реалії громадянської війни в Україні 1919 року докорінно змінили життя героя. Він змушений був узяти до рук справжню зброю і поринути у вир буремних подій. Трагічні обставини приводять його до армії отамана Зеленого. Запекла боротьба, смертельна небезпека, зрада та надія, кохання і втрата – не омине ніщо... ... Читати далі »

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 565 | Додав: читалка | Дата: 31.12.2014 | Коментарі (0)


Лютий Т. Ніцше і самотність : до 170-річчя від дня народження філософа /Т. Лютий // Український тиждень. – 2014. - № 46 /14-20 листоп./ – С. 40-42.

Фрідріху Ніцше -  німецькому філософу і літератору, 15 жовтня 2014 року виповнилося 170 років.  Він і до сьогодні є чи не найбільш цитованим мислителем, а література налічує цілі томи. Фрідріх Ніцше - явище виняткове в усіх відношеннях. Його праці за життя не були сприйняті сучасниками, а після смерті зазнали фальсифікації. Його філософія відразу ж почала викликати запеклі суперечки, що тривають донині ... Читати далі »

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 310 | Додав: Bibliograf | Дата: 31.12.2014 | Коментарі (0)