Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Серпень » 16 » Туризм зі смаком
16:40
Туризм зі смаком
 
Гастрономічний туризм — це вид туризму, в якому турист насамперед приділяє увагу знайомству з місцевою кухнею, її кулінарними досягненнями або просто цікавими особливостями. А оскільки кулінарне мистецтво — частина культури взагалі, то гастротуризм — це не просто «їсти, їсти й ще раз їсти». Це ще й екскурсії, іноді участь у процесі приготування кулінарних шедеврів і знайомство з історією місцевої кухні
.
   Умовно гастрономічний туризм можна поділити на два види - сільський і міський. Сільський гастрономічний туризм — це й походи в ліс по гриби та ягоди, участь у збиранні винограду, персиків або меду на пасіці. Потім зібрані продукти готують відповідно до правил місцевої кухні й подають на стіл. Міський гастрономічний туризм — це відвідування ресторанів, у яких дотримуються традицій національної кухні. Іноді супроводжуються екскурсіями на підприємства, які роблять «культові» продукти, — броварні, сироварні, коптильні. Хто ж такі гастрономічні туристи? Знайти відповіді на ці та інші запитання вам допоможе:

Забаштанський Д. Туризм зі смаком / Д. Забаштанський // Вісник податкової служби України. – 2013. - № 27/28. – С. 52-55.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 406 | Додав: Bibliograf | Теги: кулінарія, гурмани, туризм, національна кухня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]