Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Серпень » 16
 
Гастрономічний туризм — це вид туризму, в якому турист насамперед приділяє увагу знайомству з місцевою кухнею, її кулінарними досягненнями або просто цікавими особливостями. А оскільки кулінарне мистецтво — частина культури взагалі, то гастротуризм — це не просто «їсти, їсти й ще раз їсти». Це ще й екскурсії, іноді участь у процесі приготування кулінарних шедеврів і знайомство з історією місцевої кухні
... Читати далі »
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 440 | Додав: Bibliograf | Дата: 16.08.2013 | Коментарі (0)


Літо - важлива пора, коли ми запасаємося природними вітамінами. Разом з тим, це - найбільш небезпечний період з точки зору харчових отруєнь. І не тільки від споживання зіпсованих продуктів, а й через те, що в наш організм потрапляють різноманітні хімічні забруднювачі. Одним з них є нітрати.
Люди постійно контактують з ними, оскільки нітрати містяться у грунті, воді та рослинах, являються продуктами обміну речовин в організмі людей і тварин. Вміст нітратів у рослин залежить від їх біологічних властивостей. Серед овочів найбільше нітратів накопичується  в зелені петрушки, кропу, шпинату, салату, коренеплодах (особливо в буряках, редисі та редьці). Порівняно мало нітратів в томатах, цибулі та картоплі, у фруктах та ягодах. У продуктах тваринного походження їх вміст теж незначний. В ранніх овочах нітратів більше, ніж у піз
ніх ... Читати далі »
Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 407 | Додав: Bibliograf | Дата: 16.08.2013 | Коментарі (0)