Головна » 2017 » Червень » 27 » Тарас Бульба-Боровець
12:21
Тарас Бульба-Боровець

Бульба-Боровець Т. Документи. Статті. Листи / Т. Бульба-Боровець. – Київ : ПП Сергійчук М. І., 2011. – 816 с.

«Ой не журися, рідная мати,

Ще нам не кінець, -

За рідну волю кличе до бою

Бульба-Боровець».

(Семен Лантух-Кандиба)

Серед відомих діячів визвольного руху України ХХ століття виділяється постать Тараса Бульби-Боровця. Його військова діяльність як представника Уряду Української Народної Республліки у екзилі – невід’ємна частина історичного процесу утвердження Української Держави.

Він був легендарним лідером у роки Другої світової війни, творцем перших військових загонів УПА. Однак його внесок у національно-визвольні змагання українського народу ще й досі належним чином не поцінований.

Книга Володимира Сергійчука «Тарас Бульба-Боровець. Документи. Статті. Листи» - історично важлива знахідка для нашого народу. Досі не відомі факти, документальні свідчення, оприлюднені істориком, проливають світло на постать, життя та вчинки відомого українського діяча, організатора УПА в роки Другої світової війни, отамана Тараса Бульби-Боровця.

На основі невідомих документів, статей розповідається про життя і діяльність організатора УПА в роки Другої світової війни отамана Тараса Бульби-Боровця.
Книга містить протоколи допитів НКВС, агентурні донесення, інформаційні листи, інструкції з організації повстанського підпілля, листівки і накази, підписані отаманом «Поліської Січі», а також повідомлення радянських партизанів, польських і німецьких спецслужб, спогади німецьких дипломатів та радянських офіцерів, котрі вели переговори з отаманом та багато іншого.
Тарас Бульба-Боровець описується як людина чесна, щира, патріотична та далекоглядна. Він був готовим на все заради своєї держави та її світлого майбутнього. Отаман прагнув бачити Україну самостійною, незалежною, дипломатичною державою, яка б була у згоді та мирі із сусідніми країнами.
Боровець хотів донести до зарубіжного громадянства важливість української проблеми для сучасного світу. Трагедія української національної політики, вважав він, полягає в тому, що цивілізований світ не може або не хоче нас зрозуміти.


Книга розкриває погляди Бульби-Боровця на «польське питання». Командир «Поліської Січі» був супротивником будь-яких розправ із мирним населенням, незалежно від національності.
Прочитавши книгу, не лише пізнаєш Боровця як особистість та політичного діяча, але й дізнаєшся щось нове для себе з історії України. Отже, раджу всім прочитати книгу Володимира Сергійчука «Тарас Бульба-Боровець. Документи. Статті. Листи»!

Підготувала Л. Степанюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 325 | Додав: kraeznavzi | Теги: Поліська Січ , УПА , отаман , національна політика , повстанський рух , Українська Народна Республіка , документальні свідчення | Рейтинг: 1.5 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]