Головна » 2017 » Березень » 4 » Світлана Талан «Повернутися дощем»
11:46
Світлана Талан «Повернутися дощем»

Ми боремося не тому, що ненавидимо тих,

хто перед нами,

а тому, що любимо тих,

хто у нас за спиною!

(Роман Шухевич)

Світлана Талан за версією журналу «Фокус» входить до трійки найпопулярніших письменників України. Її книжки отримали найвищі відзнаки конкурсу «Коронація слова».

Переживши 2014 року окупацію рідного Сєвєродонецька, вона розповіла про неї в романі «Оголений нерв», що наробив галасу по обидва боки лінії розмежування. «Повернутися дощем» - довгоочікуване продовження історії Насті Бидлоти, жінки й матері, життя якої назавжди змінила війна.

«Русская весна» закінчилася для Насті та її рідного міста визволенням українськими військами від окупанта, та гірким був присмак перемоги: її родина розвіяна по світу. Сестра Ніна назавжди їде з ненависної їй України, мати повертається на Західну Україну, звідки вона родом, донька Іванка повелася на російську пропаганду і йде служити до війська ДНР, син – в українську армію. Тепер вони непримиренні вороги.

Та попереду Насті нове кохання й нова надія… Попереду літо. Блокпости. Іловайськ. Три місяці полону у сепаратисів.

Смерть збиратиме щедрий урожай. А їй протистоятимуть жінки, разом з чоловіками наближаючи перемогу: на відстань простягнутої руки з кавою для захисника у затишній кав ярні, на кілометри волонтерських поїздок, на постріл зі снайперської гвинтівки.

Одна з шанувальниць творчост і письменниці написала: « Впевнена, що через десятки років ця книга буде одним із художніх джерел, що є свідченням нашої епохи. Як ми дізнаємось про голодомор із вуст Самчука чи про витівки радянського НКВД від Багряного, так про російсько-український воєнний конфлікт наші діти читатимуть у Світлани Талан, адже вона це пережила». https://www.livelib.ru/book/1001809219-povernutisya-doschem-svitlana-talan

Цей роман – правда про війну, побачену на власні очі.

Анжела Хамедюк.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 270 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]