Головна » 2017 » Серпень » 30 » Рослина з інтелектом
14:29
Рослина з інтелектом

Події на городі нашої знайомої розгортались як у фільмі про монстрів-прибульців «Чужий». Причому, на контрасті: спочатку на полуничній грядці виткнулось ніжно-зелене стебло, схоже на флокси. Хай собі, подумала Людмила, восени їх пересаджу. Лише за місяць, коли скошувала листя полуниці, звернула увагу: ого, яка вигналась рослина! І не флокси це, а... ватник сирійський, підступний бур’ян .
Мороз по шкірі пішов наступної весни: на місці одної минулорічної рослинки вилізли кілька нових, захопивши метр землі в діаметрі. Викопала й висушила коріння. Але... знову полізли маленькі ватники.
Увагу науковців інституту землеробства до цієї рослини-монстра  привернули селяни Черкащини. Спеціалісти заявили, що рослина-паразит, яка завдає великих втрат: ґрунти навколо ватника ущільнюються, посилюється випаровування та поверхневе стікання води, змиваються гумусові речовини, у нас досі не визнана карантинним бур’яном.
Про засоби боротьби з цим зеленим агресором читайте в статті:
Соколовська Л. У наступ ідуть ватники, злісні бур’яни / Лісова Л., Соколовська Л. // Голос України. – 2017. – 29 серп. – С. 6.




Підготувала Костильова Л.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 332 | Додав: Bibliograf | Теги: рослини-паразити , рослини , бур’яни , ватник | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]