Головна » 2019 » Січень » 31 » Нова ера у сфері телекомунікацій
18:06
Нова ера у сфері телекомунікацій

Сучасне життя важко уявити без мобільного телефону. Відповідно до опублікованої у 2013 р. доповіді ООН кількість власників мобільних телефонів значно перевищує кількість людей, що мають туалет. Шість із семи мільярдів людей мають мобільні телефони, але тільки 4,5 млрд живе у гідних санітарно-гігієнічних умовах.
І саме з цим унікальним винаходом пов’язане ім’я американського інженера Мартіна Купера. «Я дзвоню тобі із цього стільникового телефону» - ця фраза пролунала з уст винахідника 13 квітня 1973 року, і ознаменувала народження нової ери мобільного зв’язку. Але перший мобільний пристрій виглядав зовсім не так, як сучасні телефони: він важив понад кілограм, був більше 22 см завдовжки, заряду батареї у ньому вистачало лише на 20 хвилин, і коштував він, як автомобіль. До того ж, як згадував Купер, було скасовано його виступ на телебаченні, де він мав презентувати свій винахід через те, що «сталося щось нібито важливіше, ніж винайдення мобільного телефону». Довелося колишньому підводнику, рекламувати свій винахід, стоячи на галасливій нью-йоркській вулиці. Це був його зоряний час. Згодом Мартін заснував власну телефонну компанію і став дуже багатою та відомою людиною.
Якщо вас зацікавила дана інформація і ви хочете дізнатися, як американський винахідник пов’язаний з Україною, читайте:
Дорош Є. Перша мобілка коштувала, як автомобіль / Є. Дорош // Пенсійний кур'єр. – 2018. – № 52/28 груд./. – С. 9.


Підготувала Т. Матушевська

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 108 | Додав: Bibliograf | Теги: винаходи , українці у світі , Мартін Купер , мобільний телефон | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]