Головна » 2018 » Січень » 10 » Кулик Катя. Лаовай.
12:06
Кулик Катя. Лаовай.

У видавництві «Фоліо» вийшла книжка « Лаовай » Каті Кулик. Книга в ий шла в сер ії « Тревелог » . Тревелог - це літературний жанр, назва якого походить від англійського слова « Travelogue » (подорож). Назва ж « Лаовай » перекладається з китайської, як іноземець європейського походження .

« Я люблю жити в Китаї, тому що Китай пахне інакше. Я живу в 3000 кілометрах від Пекіна, але і тут той самий запах на вулицях… Я люблю запах китайських цигарок і щирі посмішки на обличчях людей. Кажуть, китайці бояться «втратити лице» (тобто гідність) і тому ніколи не показують негативних емоцій, завжди контролюючи себе. Я не знаю, як там в звичайних ситуаціях, але коли вони бачать мене, то стовідсотково щиро і з цікавістю посміхаються, адже я «лаовай» - іноземка…».

З а сюжетом цього роману - травелогу, молода українка, що жив е в Китаї, склада є цілий список завдань, серед яких - «літати, кинути палити, навчитись кататись на серфі, танцювати під дощем, написати вірш, стати на голову, вигнати самогон, виростити рослину, поплавати голяка, поїхати на Філіппіни, спробувати новий вид спорту…». Вона повинна реалізувати свої прагнення протягом одного року, до того, як їй виповниться 25 . Тож, автор пропонує читачеві 25 розділів, присвячених досягненню 25 цілей, які вкладаються в рік молодого життя, та ще й за умов перебування у одній із найцікавіших країн світу.

Сучасний Китай, «естетика китайського будення», щоденне життя молоді, їх прагнення, мрії, настрої і сподівання… В цьому треволзі так багато всього про такий таємничий і для багатьох недосяжний Китай, про пошук себе та свого місця в світі…

Можливе суперечливе, неоднозначне враження від книги. Але, гарантовано, вона сподобається молодим, а також неупередженим читачам.

У 2016 « Лаовай » отримав прем і ю « Коронац і я слова » в ном і нац ії « В и б і р видавця».

Катя Кулик – народилася в місті Вінниця 1988 року. Вивчала китайську мову в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та бізнес менеджмент в Kunming University of Science and Technology. Тайський масаж та медитацію в Чіанмаї. Працює регіональним координатором у World Peace Initiative foundation та тренером з медитації. Зараз проживає у Вінницькій області.

Галина Конарчук

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 352 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]