Головна » 2016 » Березень » 30 » Ігор Дерев’яний « Сила волі. Євген Коновалець»
09:54
Ігор Дерев’яний « Сила волі. Євген Коновалець»

2016 рік в Україні – рік вшанування пам’яті Євгена Коновальця (1891-1938), видатного військового та політичного діяча.

Унікальною, з огляду на висвітлення цієї теми, є книга І. Дерев’яного «Сила волі. Євген Коновалець» (Л., 2013), перша ілюстрована біографія одного із визначних діячів українського визвольного руху. Це історія людини , яка створила найуспішніший український політичний проект ХХ століття (Організацію українських націоналістів) завдяки «поєднанню енергії двох поколінь – досвідчених вояків доби Української Народної Республіки та молоді генерації Степана Бандери та Романа Шухевича», як говорить автор видання. Також це історія фронтового офіцера , творця одного з найкращих частин української армії за державність 1917-1921 років; історія військовика , який умів воювати, але чудово опановував політичні методи боротьби; історія політика , котрий робив усе, щоб об’єднати Схід і Захід; історія лідера , що після поразки зумів дати нову надію й підняти на нову боротьбу.

У книзі містяться документи й свідчення очевидців, власні спогади, унікальні фотографії. Все це разом дозволяє зрозуміти силу волі людини, здатної змінити час. Як заповіт для наступних поколінь звучать слова Євгена Коновальця: «…нашим обов’язком є вести нашу визвольну боротьбу далі, в непохитній вірі, що Україна буде знову самостійною державою…».

Неоніла Кожан

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 443 | Додав: kraeznavzi | Теги: політичний діяч , ОУН , вшанування , військовий діяч , українська революція , УНР | Рейтинг: 3.7 / 3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]