Головна » 2018 » Січень » 10 » Гюнтер Грасс - «Моє сторіччя»
17:38
Гюнтер Грасс - «Моє сторіччя»

Цей роман, виданий у 1999-му році, це сто коротких новел названих за роками цього кривавого сторіччя — від 1900 до 1999-го — і так чи інакше присвячених світовим і приватним подіям показують історії значних постатей і «маленьких» людей. Метою письменника було показати історію Німеччини через призму життя її громадян, яким випала одна з найскладніших доль у світовій історії минулого сторіччя. Кожна із новел є історією однієї людини. Ці люди різного віку, походження, соціального статусу, з різними пріорітетами та інтересами, політичними переконаннями. Їх об'єднує лише те, що усі вони є дітьми однієї історичної епохи.

Цей твір являє собою погляд автора на XX сторіччя у всій його багатогранності. Він в оригінальній формі описує важливі події в політиці та економіці, чимало технічних та наукових досягнень, а також зміни у культурному житті німецького суспільства.

Нова медійна скринька від Гете-Інституту пропонує ознайомитись із цим цікавим романом німецького письменника у відділі обслуговування документами іноземними мовами.


Юлія Мещерякова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 280 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]