Головна » 2019 » Лютий » 16 » Френсіс Барнет - «Таємничий садок»
10:52
Френсіс Барнет - «Таємничий садок»

«Таємничий садок» є одною із найпопулярніших книг англо-американської письменниці Френсіс Барнет. Виданий 1911-го року він вважається яскравим зразком дитячого роману і описує історію дівчинки Мері Леннокс, яка рано втратила батьків і повертається із Індії до Англії. Батьки мало приділяли уваги своїй доньці, тому вона виросла самотньою та озлобленою, не знаючи як по-доброму та ввічливо ставитися до людей, а також як заводити друзів. Коли вона оселяється у маєтку свого дядька, вона знайомиться із служницею Мартою та її братом. Вони показують їй приклад люблячої родини – діти жили бідно, але щасливо. Мері зустрічає і свого кузена, який схожий на неї – його так само нехтують та не люблять його батьки.

Одного разу Мері знаходить у маєтку покинутий садок. Вона і її нові друзі починають доглядати за ним і по мірі того, як він починає розквітати, діти також «розквітають» і «оживають», а характер Мері змінюється, вона змінює своє ставлення до людей і оточуючі теж бачать її цілком по-іншому.

Цю зворушливу історію про відродження людської душі та родини можна прочитати у мові оригіналу у відділі обслуговування документами іноземними мовами.

Юлія Мещерякова


Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 111 | Додав: black | Рейтинг: 5.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]