Головна
»
2013
»
Квітень
»
1
» Цукор - біла смерть! Чи дійсно це так???
00:04
Цукор - біла смерть! Чи дійсно це так???
|
|
Болотов Б. В.
Сахарн
ый сахар
/ Б. В. Болотов, Н. А. Болотова, М. Б. Болотов // Винахідник і раціоналізатор.
– 2012. - №3. – С. 18-26
Думка,
що цукор – це біла смерть, не нова… Але між тим, як стверджують автори статті
«Сахарн
ый
сахар»,
природний цукор – цінне джерело життєвої енергії.
Те, що ми називаємо цукром, іменують сахарозою. А вуглеводами
називають цілий клас з’єднань, до якого входять не лише сахароза, але й
моносахариди: фруктоза, глюкоза, манноза, галактоза, мальтоза та інші, без яких
не може нормально функціонувати організм людини.
Глюкозу медики називають «цукром крови», але в неї
є ще й інша назва «виноградний цукор». Її роль значна саме в нормальному
функціонуванні центральної нервової системи людини, де глюкоза головний
компонент окислення.
Декілька цікавих фактів приводять автори про лактозу (молочний цукор) - головний вуглевод молока та молочних подуктів. При відсутності або зменшенні фермента лактози, які розщипляють лактозу до глюкози та галактози у шлунково-кишечному тракті створюється несприятливість до молока. Автори статті цікаво пояснюють, яку роль відіграють такі складові одиниці моносахаридів, як фруктоза, лактоза, мальтоза, манноза, галактоза, в яких природних продуктах вони знаходяться, і як під впливом кислот та ферментів вони розчипляються і потрапляють у кров людини. Сьогодні багато рекламують синтетичний цукор - аспартам. Але, аспартам це дитя «великої» хімії і для організму людини він чужий, а вигадана солодкість його збиває з толку фізіологічний механізм травлення людини. Автори статті стверджують, що замінити клас сахаринів нічим неможливо. Крім того, що цукор (що для деяких людей є дуже важливим) – самий досяжний та відносно нешкідливий транквілізатор. Якщо настрій у людини жахливий та відвідують жахи, достатньо з’їсти або випити чогось солодкого і всі страхи відступлять. Автори статті доводять, що організм людини адаптувався до сахарози та моносахаридів і має ферменти, які дозволяють їх утилізовувати, отримувати енергію і в подальшому виводити продукти розпаду з організму. Автори розказують про цукрозамінники – сахарин та інші, про те, що у Європі відношення до сахарину дуже змінилося… А ще, звернувшись до статті, Ви взнаєте, завдяки яким замінникам цукру, відповідно медичній статистиці, чисельність повних американців різко зросла, зросла завдяки приходу у моду солодких сурогатів. Цікавою є інформація й про те, що саме шкодить здоров’ю людини при виробництві цукру з застосуванням формаліну, або з застосуванням дезінфекторів, антінакіпінів, електронаркозу гнильних бактерій та інших технологій; який саме цукор і яких виробників найкраще споживати. Завдяки запропонованим технологіям авторів по виробництву цукру, цукор отримують екологічно чистий, а це дозволяє збільшити економічну ефективність роботи цукрових заводів більше ніж на 50%. Залишається тільки сподіватися, що запропоновані технології дуже скоро будуть застосовувати й ті, хто вирощують цукрові буряки, й виробники цукру. А тим, хто споживає цукор щодня, раджу дізнатися з статті багато цікавого та корисного про найулюбленіший продукт людства – цукор і задуматися - цукор це «біла смерть» чи – джерело життєвої енергії!? – Вирішувати Вам. Журнал чекає на Вас у відділі інформації та документів виробничої тематики (3-й поверх).
|
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|