16:24
ЧАЙНИЙ ГРИБ
|
|
Чайний гриб, японський гриб, маньчжурський гриб, чайний квас… Це дивовижне «створіння» являє собою культуру мікроорганізмів, точніше – симбіоз дріжджів та оцтовокислих бактерій. «Чайний гриб» почали культивувати на Сході (в Японії, Китаї, Індії, Індонезії), звідти він поширився на Захід. Особливого поширення він набув після російсько-японської війни 1905 року, адже повертаючись з війни, солдати везли на батьківщину й цю незвичайну культуру схожу на медузу.
Доглядати за чайним грибом дуже просто: використану після заварювання чайну заварку заливають окропом, охолоджують, проціджують й зливають у трилітрову банку, де знаходиться чайний гриб. Цукор засипають залежно від кількості рідини.
Тетяна Кучерук |
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|