Головна » 2017 » Квітень » 28 » Знаменні дати - 2017
10:10
Знаменні дати - 2017

Дати і події, 2017 рік, друге півріччя: календар знамен. дат / Нац.. б-ка України ім. Ярослава Мудрого - К., 2017. - № 2 (10). - 132 c.

Пропонований випуск календаря знаменних дат, що надійшов до нашої бібліотеки, присвячено визначним річницям подій суспільно-політичного, наукового та культурно-мистецького життя України, які відзначатимуться в другому півріччі 2017 р. До випуску ввійшли фактографічні довідки про ювілеї видатних особистостей, відомості щодо релігійних і професійних свят, днів заснування установ та населених пунктів України.
До видання вміщено розгорнуті статті про життя і діяльність видатних українських письменників: О.Маковея, О. Ольжича, О. Бердника , а також представників світової літератури з нагоди ювілеїв англійського письменника Дж. Ґолсуорсі та грузинського поета Н. Бараташвілі.
У календарі знайшли відображення ювілейні дати видатних українських композиторів – М.Леонтовича і М. Дремлюги, представників образотворчого мистецтва – великого мариніста І. Айвазовського та В. Бородая – відомого скульптора.
Про науковців, які своїми відкриттями змінили світ, йдеться у статтях присвячених українському вченому в галузі гірничої механіки – М. Федорову та французькому вченому польського походження, першій жінці, удостоєній Нобелівської премії, М. Склодовській-Кюрі.
Історичну галузь знань представлено статтями, присвяченими видатним історикам та археологам Є.Болховітному, Д. Багалію, М. Біляшівському та Г. Кониському.
Окремі статті розповідають про видатних українок – акторку А. Роговцеву та співачку Н. Матвієнко .
В календарі на початку розділу, присвяченому певному місяцю року, вміщено цифровий календар, загадку та вірш українського поета.
Видання адресовано працівникам закладів культури і освіти, зокрема бібліотек, інформаційних центрів, видавництв.
Завдяки універсальному змісту та особливостям викладу матеріалу календар буде цікавим широкому колу читачів.







Підготувала В. Гуріна

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 101 | Додав: Bibliograf | Теги: релігійні свята , професійні свята , ювілеї , дати знаменні , Події , видатні особистості | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]