Головна » 2017 » Грудень » 30 » Жоель Діккер Правда про справу Гаррі Квеберта
12:59
Жоель Діккер Правда про справу Гаррі Квеберта

"Правда про справу Гаррі Квеберта", щойно вийшовши, одразу стала бестселером у Франції і принесла своєму автору, на той час 27-річному Жоелю Діккеру, Гран-прі Французької академії за кращий роман і Гонкурівську премію ліцеїстів.

А потім цей роман підкорив і решту світу: його переклали на понад 30 мов.

Головний герой книги – молодий письменник Маркус Гольдман. Він дебютував зі своїм першим романом так гучно, що здається – світова слава біля його ніг.

Щоправда, друга книжка ніяк не напишеться, а вдячні читачі от-от оберуть нового кумира. Тоу Маркус звертається по допомогу до свого наставника – одного з найвідоміших авторів сучасності Гаррі Квеберта.

Та крім цінних порад про те, як подолати страх чистого листа та написати бестселер, він отримує ще й кримінальну справу. Квеберта звинувачують у вбивстві 33-річної давності. Щоб допомогти йому та написати про це нову книжку, Маркус береться розслідувати справу. І виявляється, що правда про Гаррі Квеберта буває не одна. І кожного разу, коли здається, що всі пазли складено, винних знайдено, а мотив очевидний, варто лише перегорнути сторінку - і з’являється новий факт, який переверне все дороги дриґом.

«Правда про справу Гаррі Квеберта» ‒ карколомний мікс детективу, трагічної історії «забороненого» кохання, справжньої дружби, душевних розладів та духовного злету. Це справжня лабораторія неоднозначних людських характерів і доль, де практично не існує достоту позитивних чи цілком негативних персонажів. Як і в реальному житті ‒ що головні, що другорядні герої мають персональний набір чеснот і недоліків.

Здається, жодної царини людського життя не оминув у своєму творі цей молодий «диявол», як охрестила іноземна преса Жоеля Діккера, франкомовного швейцарця, володаря Гран-прі Французької академії за найкращий роман та лауреата Гонкурівської премії ліцеїстів. Твір може зацікавити, зокрема, і молодих письменників, адже автор дає тридцять одну пораду, як створити бестселер.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 226 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]