Головна » 2016 » Січень » 9 » Життєвий шлях сильної жінки. Вірджинія Вулф
16:08
Життєвий шлях сильної жінки. Вірджинія Вулф

Книга британського поета та белестриста Джона Лемана пропонує критичну біографію провідної фігури модерністської літератури першої половини XX століття, видатної британської письменниці у жанрі "потоку свідомості" - Вірджинії Вулф. У міжвоєнний період Вулф була значною фігурою в лондонському літературному суспільстві. До найвідоміших її робіт відносять романи: «Місіс Делловей» (1925), «На маяк» (1927), «Орландо» (1928) та оповідання «Своя кімната». Письменниця була дуже вимоглива до себе і своїх робіт, переписувала романи десятки разів. Майстер імпресіоністичної прози, літературний критик і теоретик англійського модернізму Вірджинія Вулф використовувала поняття «модерн» для позначення нового характеру художнього письменства, розшифровувала це поняття у своїй есеїстиці та ранній творчості. У своїх романах В. Вулф прагнула відтворити пульс живої реальності, кардіограму свідомості людини — припливи та відпливи хвиль життя. «Вона як рослина, якій випало зростати на чудово обробленій галявині — галявині літератури для обраних, а рослина ця пустила пагони і пробивається скрізь», — зауважував Е. Форстер.

У книзі Джона Лемана вміщені унікальні ілюстрації, світлини із життя письменниці та її найближчих друзів та родини. Про життя Вірджинії Вулф написано багато, але Джон Леман зміг блискуче скомпресувати матеріал, не обтяжуючи розповідь. Книга також заслуговує на високий рівень довіри, оскільки автор безпосередньо контактував із світом Вірджинії Вулф.

Ознайомитись із біографією письменниці англійською мовою ви можете у відділі обслуговування документами іноземними мовами.

Юлія Мещерякова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 211 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]