13:08
Жимолость їстивна
|
|
Жимолость їстивна – перша ягідна культура, яка потрапляє на споживчий ринок. Ягоди жимолості, залежно від погодних умов та сорту, дозрівають у середині третьої декади травня, пізні сорти – в червні. На ринок ягоди жимолості попадають раніше від ранніх сортів суниць. Довговічність рослин сягає до ста років. Плодоносить жимолость на пагонах минулорічної вегетації на другий-третій рік . Жимолость їстивна – відносно нова культура, проте популярність її у світі росте з кожним роком. Найбільші об’єми виробництва жимолості в Китаї, який орієнтований в основному на японський ринок, друге місце займає Польща. Активно почали її культивувати і в США та Кореї. В Україні є всі умови для вирощування цієї культури та отримувати висок врожаї. Про особливості вирощування жимолості в Україні йдеться в статті: Гель І., Рожко І. Жимолость їстивна : особливості культивування / І. Гель, І. Рожко // Пропозиція. – 2019. – №6. – С. 76-79. Часопис знаходиться у секторі документів з технічних, природничих, економічних наук третій поверх. Раїса Гірак
|
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|