Головна » 2019 » Грудень » 21 » Жимолость їстивна
13:08
Жимолость їстивна

Жимолость їстивна – перша ягідна культура, яка потрапляє на споживчий ринок. Ягоди жимолості, залежно від погодних умов та сорту, дозрівають у середині третьої декади травня, пізні сорти – в червні. На ринок ягоди жимолості попадають раніше від ранніх сортів суниць.

Довговічність рослин сягає до ста років. Плодоносить жимолость на пагонах минулорічної вегетації на другий-третій рік .

Жимолость їстивна – відносно нова культура, проте популярність її у світі росте з кожним роком. Найбільші об’єми виробництва жимолості в Китаї, який орієнтований в основному на японський ринок, друге місце займає Польща. Активно почали її культивувати і в США та Кореї. В Україні є всі умови для вирощування цієї культури та отримувати висок врожаї.

Про особливості вирощування жимолості в Україні йдеться в статті: Гель І., Рожко І. Жимолость їстивна : особливості культивування / І. Гель, І. Рожко // Пропозиція. – 2019. – №6. – С. 76-79. Часопис знаходиться у секторі документів з технічних, природничих, економічних наук третій поверх.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 5 | Додав: texnik | Теги: Жимолость , вирощування , культивація , ягідна культура | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]