Головна » 2017 » Квітень » 26 » Жерар де Кортанз "Фріда Кало, безжальна врода "
11:55
Жерар де Кортанз "Фріда Кало, безжальна врода "

Жерар де Кортанз – автор більше 70 книг, які перекладені на двадцять мов, лауреат багатьох літературних премій, серед яких одна з найголовніших французьких премій – Ренодо. У 2016 році побачив світ український переклад есе Жерара де Кортанза «Фріда Кало, безжальна врода» , який мав неабиякий читацький успіх.

У біографії видатної мексиканської художниці Фріди Кало відомий французький письменник і журналіст Жерар де Кортанз відкриває перед читачами світ шалених почуттів, непримиренних пристрастей, безкомпромісної богеми та політичних інтриг. а сторінках цієї книжки постає вся суть Мексики через образи її найвідоміших митців , її символів : Фріду Кало і Дієго Ріверу .
Передмову до книжки написала Ірена Карпа. На обкладинці використано зображення картини Аліни Півненко «Фріда з папугами». Фріда Кало – одна з головних персоналій мексиканської культури. Маючи напівнімецьке походження і в тілюючи найкращі зразки світового мистецтва, ця самобутня і ексцентрична мисткиня стала ще й символом бунтівного емансипованого жіночого мистецтва для цілого світу. Ще за життя Фріди її виставки навіть за океаном ставали головними подіями світського життя. Однак із Францією не склалося. Сама Фріда була не в захваті від своєї єдиної подорожі до Парижа. І наступна виставка її творів у Франції пройшла аж через півстоліття. Чому? Детально досліджуючи біографію Фріди Кало, французький письменник Жерар де Кортанз дає відповідь на це запитання.

Наталія Васюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 47 | Додав: читалка | Рейтинг: 4.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]