Головна » 2013 » Травень » 7 » ЖЕНЬШЕНЬ – ЦІЛЮЩИЙ СКАРБ ПРИРОДИ
11:39
ЖЕНЬШЕНЬ – ЦІЛЮЩИЙ СКАРБ ПРИРОДИ

Женьшень – один із найстаріших представників родини аралієвих. Ця реліктова рослина збереглася від третинного періоду, вона була відома людині за кілька тисячоліть до нашої ери.
У багатьох травниках давнини йшлося про те, що женьшень допомагає за будь-яких недуг, а також надмірної розумової і фізичної втоми. Він розвіює страхи, дарує радість, вселяє в людину силу, бадьорість, свіжість молодості і втамовує голод. Першовідкривачем його цілющих властивостей вважається Конфуцій засновник філософсько-релігійної школи Китаю (VI ст. до н.е.). Відомий шведський вчений Карл Лінней 1753 року описав цю рослину під назвою панакс – ліки від усіх хвороб. Женьшень, як твердять травники, може повернути молодість старому і підвести на ноги вмираючого. Не дивно, що корені цієї рослини в давнину коштували дуже дорого. Женьшень – багаторічна трав’яниста рослина, надземна частина якої щороку відмирає, а корінь зимує і може зберігатися в ґрунті життєздатним багато років. Лікувальну дію кореня пояснюють його збудливою дією на кору півкуль головного мозку і підкоркові центри. Він позитивно впливає на функціонування крові, збільшується газообмін в організмі, стимулюється амплітуда серцевих скорочень. Найкориснішими речовинами в корені женьшеню є глікозиди (панаксозиди). Завдання людини – навчитися виділяти їх, як і інші речовини, не знижуючи їхнього фізіологічного впливу на організм людини й активності.


Більш детальніше про лікувальні потреби женьшеню і його властивості можна дізнатись, прочитавши статтю Надточій І. П. Женьшень – цілющий скарб природи / І. П. Надточій // Дім, сад, горо. – 2013. – № 3. – С. 14-15


Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 493 | Додав: texnik | Теги: людинокорінь , женьшень | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]