Головна » 2014 » Березень » 12 » Zenon Klemensiewicz. Historia jezyka polskiego.
13:32
Zenon Klemensiewicz. Historia jezyka polskiego.
І сторія польської мови Зенона Клеменсевича є фундаментальною роботою з найбільш повного викладу історії польської мови. Автор цього видання, Зенон Клеменсевич , відомий у Польщі мовознавець, професор Ягеллонського університету, член Польської Академії знань і Польської Академіі наук. Він є автором багатьох досліджень поетичної мови доби польського романтизму , модернізму і позитивізму міжвоєнного періоду . Клеменсевич створив нову класифікацію синтаксичних поєднань в польській мові ( Sk ł adnia opisowa wsp ó ł czesnej polszczyzny kulturalnej , 1937), розробив безліч підручників для шкіл , співпрацював з редакціями журналу « J ę zyk Polski » , є упорядником Старопольського словника ( S ł ownik staropolski ), Словника мови Адама Міцкевича ( S ł ownik j ę zyka A . Mickiewicza ). Але найбільш значущою є його тритомна монографія « Історія польської мови » ( Historia j ę zyka polskiego ), яка вперше вийшла в 1961 ро оці , де він представив фундаментальне дослідження історії польської мови від праслов янської епохи до 1939 року .
Історія мови представлена в підручник у фоновому історико - культурному режимі , де історія нації тісно переплітається з історією мови . Автор прослідковує , яку роль відіграє мова в політиці , культурі , релігії в кожній конкретній епосі, а також згадує і аналізує найважливіші для розвитку мовних пам ' яток твори . Читачі , що зацікавлені питаннями еволюції різних мовних форм, знайдуть в монографії коротке дослідження переінакшення мови з точки зору історії правопису та лексики . Більш допитливі читачі можуть скористатися багатьма посиланнями , які містять характерні цитати з текстів , коментарі полемічних зразків стилю , тощо.
Полегшує
знайомство із дослідженням різні доповнення та бібліографія історії польської мови . Ілюстрації та синхронні таблиці розміщені в хронологічному порядку відповідних фактів політичного і культурного життя Польщі .
знайомство із дослідженням різні доповнення та бібліографія історії польської мови . Ілюстрації та синхронні таблиці розміщені в хронологічному порядку відповідних фактів політичного і культурного життя Польщі .


Klemensiewicz Zenon. Historia Jezyka Polskiego . – Warszawa : PWN, 2009. – 827s.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 424 | Додав: black | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]