Головна » 2016 » Травень » 15 » Земне тяжіння любові
11:50
Земне тяжіння любові

Сербін Г. П. Земне тяжіння любові : збірник різних творів, написаних у 2010-2015 роках / Г. П. Сербін. – Рівне : Волин. обереги, 2016. – 124с. : іл.

«Рівне, місто моє! Древнє ти,
як Волинь синьоока,
Але юне і гарне, як вічно зелене Полісся, -
Бо хранить на майдані
Тарас твоє щастя і спокій,
І над містом дзвенить оберіг – чарівна його пісня!»




(Г. Сербін)

«Земне тяжіння любові» - нова книга публіциста, краєзнавця, прозаїка, поета-пісняра, заслуженого журналіста України, довічного стипендіата Президента України Георгія Павловича Сербіна. До літературно-художнього видання увійшли твори різних жанрів, написаних протягом 2010-2015 років.

Збірник відкривається циклом віршів «Згадав свою Волинь святую», створених автором до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, 170-річчя перебування його на Рівненщині. Інші поетичні розділи торкаються різних тем життя. Поет пише про святу любов і повагу до батьків, до родини, понад усе цінує міцну дружбу і вірність колег та товаришів, натхненно оспівує красу рідної природи і світле почуття кохання.

Цікава за своїм задумом показу героїні на тлі доленосних подій двадцятого століття документальна повість «Острозька чарівниця слова», яка присвячена Тетяні Олександрівні Папашики – відміннику народної освіти, одній із перших вчителів на Рівненщині, яка нагороджена багатьма почесними грамотами.

Книга видана до 85-річчя від дня народження Георгія Сербіна та 60-річчя його творчої діяльності. Вона адресована всім, хто любить Волинське Полісся.

Ознайомитися з книгою можна у відділі акумуляції краєзнавчої літератури та бібліографії.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 378 | Додав: kraeznavzi | Теги: Волинське Полісся , поет-пісняр , видання літературно-художнє , Рівненщина | Рейтинг: 3.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]