Головна » 2017 » Вересень » 21 » Земля як повноцінний товар
15:01
Земля як повноцінний товар

У статті: Дорош Є. Як стати власником землі / Є. Дорош // Пенсійний кур’єр. – 2017. – 8 верес. – С. 2, йдеться про статтю 121 Земельного кодексу України , яка передбачає шість випадків, коли особа може отримати земельну ділянку безкоштовно в приватну власність, до того ж лише один раз протягом життя. Отже, держава може передати українцю:
* для ведення особистого селянського господарства – не більш як 2 га;
* для ведення садівництва – не більше як 0,12 га;
* для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селі – не більш як 0,25 га, у селищах – не більш як 0,15 га, у місті – 0,1 га;
* для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,1 га;
* для будівництва індивідуального гаража – не більш як 0,01 га;
* для ведення фермерського господарства – в розмірі земельної частки (паю), визначеної для членів сільськогосподарських підприємств, розташованих на території сільської, селищної, міської ради, де знаходиться фермерське господарство.
Отримати земельну ділянку за кожним видом використання можна незалежно від місця проживання або реєстрації та вибрати землю в будь-якому місці або за його межами. Які етапи процедури отримання землі у власність, як розробити проект відведення земельної ділянки. Коли подавати в органи місцевої влади клопотання про затвердження проекту землеустрою щодо відведення землі. Про це та інше детально у статті.






Підготувала : Стадницька Л. М.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 235 | Додав: Bibliograf | Теги: Земельний кодекс України , земельна власність , земельна реформа | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]