Головна » 2016 » Лютий » 25 » «Земля Дубенська» – енциклопедія краю
11:20
«Земля Дубенська» – енциклопедія краю

Дмитренко Т. Б. Земля Дубенська : вічний поклик історії / Т. Б. Дмитренко ; Ю. Пшеничний ; Держ. іст.-культур. заповідник м. Дубна ; підбір та обробка іл. В. Луца. - Рівне : Дятлик М. С., 2015. - 416 с.

Вихід книги у світ – це завжди непересічна подія. Вихід краєзнавчого видання, де відображені події, висвітлені постаті, які знайомі краянам з перших уст, особисто – подія особлива, бо торкається вона найглибших та найтонших струн людської душі. В повній мірі ми можемо сказати це про книгу завідувача відділу історії Державного історико-культурного заповідника м. Дубна Тамари Дмитренко «Земля Дубенська. Вічний поклик історії» . Це не просто нариси з історії, це своєрідна енциклопедія краю. Історія Дубенщини постає у датах, подіях, спогадах, і що немаловажливо у фотодокументах, значна частина яких вперше опубліковані. Підбір та обробка ілюстрацій виконана науковцем Рівненського обласного краєзнавчого музею Віктором Луцом. Із видання читачі також можуть почерпнути відомості, які стосуються природно-географічних характеристик Дубенського краю, доісторичного минулого, археології. Ці розділи книги підготував науковий співробітник відділу історії Державного історико-культурного заповідника м. Дубна Юрій Пшеничний. Цікаву інформацію подає Тамара Дмитренко з історії храмів Дубенщини. Окремий розділ складає нарис про Державний історико-культурний заповідник міста Дубна. Книга має чималу бібліографію праць з даної теми, і що особливо цінно, містить книги польською мовою. Кожен, хто цікавиться історією краю відкриє для себе цікаві маловідомі сторінки історії Дубенщини.

Н. Кожан

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 462 | Додав: kraeznavzi | Теги: Історія , Дубенщина , храми , заповідник | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]