ЗЕМЛЕУСТРІЙ В УКРАЇНІ - 26 Лютого 2016 - Порадник читача
Головна » 2016 » Лютий » 26 » ЗЕМЛЕУСТРІЙ В УКРАЇНІ
19:18
ЗЕМЛЕУСТРІЙ В УКРАЇНІ

Земельні відносини в Україні чи не найболючіша тема для кожного українця. Земельні перетворення в Україні спричинили чималі зміни земельних відносин, організаційно-правових і організаційно-територіальних форм користування. Перерозподіл земель, поява різних форм власності і господарювання дали змогу формулювати основу нового земельного ладу.

Праці доктора економічних наук, професора, члена-кореспондента НААН України Третяка А.М., які є власними науковими дослідженнями та написані в співавторстві з іншими науковцями стосуються проблем організації землекористування, складені на основі нового земельного законодавства.

Третяк А. М. Землеустрій в Україні: теорія, методологія : монографія / А. М. Третяк. – Херсон : Грінь Д.С., 2013. – 650с.

Третяк А. М. Землевпорядне проектування: організація території сільськогосподарських підприємств методом еколого-ландшафтного землеустрою : навч. посіб. / А. М. Третяк, В. М. Другак, Л. А. Гунько, І. П. Гетьманчик. – Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2014. – 236с.

Заслуговує на особливе ознайомлення праця:

Третяк А. М. Стандартизація та нормування у сфері екології землекористування : навч. посіб. / А. М. Третяк, В. М. Другак. – Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2013. – 256 с.

Це перший український посібник такого типу. У ньому розглянуто міжнародні, європейські та міждержавні стандарти, національні та галузеві системи стандартів, система стандартів із захисту довкілля, система стандартів та нормативів у сфері екології землекористування, система стандартів з безпеки праці на галузевих підприємствах. Розкривається зміст і методика розробки концепцій і галузевих програм створення єдиної системи нормативно-правових актів у сфері землеустрою, системи стандартизації та нормування у сфері охорони земель.

Нові роботи представлені тільки на паперових носіях і будуть корисні і цікаві не лише студентам і аспірантам, а і широкому колу фахівців у сфері землеустрою, агрономії, екології.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 117 | Додав: texnik | Теги: нормування , землеустрій , стандартизація , землекористування , землевпорядне проектування | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]