Головна » 2019 » Червень » 29 » Земельні відносини в Україні
11:15
Земельні відносини в Україні

Питання земельних відносин у нашій країні досить особливе, тому перш ніж формувати ринок землі потрібно добре знати історію розвитку земельних відносин та землеустрою.

Досвід історії України і багатьох країн світу свідчить, що реформи, пов’язані з приватною власністю на землю ставали економічним важелем, здатним примусити ефективно запрацювати господарські механізми на всіх етапах розвитку економіки країни . Однак проведення перетворень ускладнюється багатьма чинниками, серед яких – слабка інституціональна підготовка реформ, різні підходи до її здійснення, відсутність чіткої правової бази, недооцінення ролі землеустрою і т.п. Відповідь на деякі з цих питань дає історичний огляд реформ земельних відносин на території України.

Саме ці історичні аспекти висвітлено в монографії: Мартин А. Г., Прядка Т. М. Історичні аспекти формування земельних відносин і землеустрою в Україні / А. Г. Мартин, Т. М. Прядка. – Київ : Центр учбової літератури, 2018. – 194 с.

Вивчення історії земельних відносин і землеустрою є необхідним елементом підготовки кваліфікованих спеціалістів у галузі землеустрою та земельного кадастру, оскільки використання і охорона земель повинні ґрунтуватись на аналізі їхнього розвитку та об’єктивній оцінці раніше існуючих уявлень про сутність земельних відносин і землеустрою, їхній зміст і форми прояву.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 32 | Додав: texnik | Теги: землеустрій , монографія , земельні відносини | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]