Головна » 2019 » Серпень » 6 » Зелений слід на святій землі.
10:06
Зелений слід на святій землі.

Комаровський В. К. Зелений слід на святій землі / В. К. Комаровський. - Рівне: О. Зень, 2018.- 504 с.: іл.

В даному виданні відомого журналіста подано інформацію про ліси і лісівників Рівненщини від позаминулого століття до сьогодення, про людей, які починали ліси вирощувати і доглядають їх сьогодні. Також в книзі йдеться про лісове господарство краю від часів Волинської губернії донині, про те, яким воно було в різні роки, на чому ґрунтувалося, чим керувалося, чим живе сьогодні. Читаючи книгу, читач порине в захопливу мандрівку крізь віки і людські долі. У виданні поєднано документальну, історичну, краєзнавчу, дослідницьку інформацію, маловідомі факти, трагічні події, детективні історії.

Книга ілюстрована. На світлинах зображені ті, хто був біля зародження лісівничої галузі Рівненщини, містяться історичні документи: інструкції ХІХ століття, контракти про здачу в оренду земельних угідь, старовинні кошториси заліснення, маркування деревних матеріалів у часи Волинського воєводства, карта Рівненщини з межами лісгоспів обласного управління лісового та мисливського господарства. Є також дані про історичні події, про партизанські землянки часів Другої світової війни на території лісництв Рівненщини. Подано статистичні дані діяльності лісівничої галузі краю.

Книга адресована студентам, дослідникам, всім, хто цікавиться історією лісівничої галузі Рівненщини і Волині.

Яна Антонюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 51 | Додав: kraeznavzi | Теги: Історія , ліси Рівненщини , Лісове господарство | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]