Головна » 2018 » Жовтень » 1 » Збагнути свій шлях
15:53
Збагнути свій шлях

Корецький М. Збагнути свій шлях / М. Корецький. – Рівне : О. Зень, 2018. – 36 с.

У Рівному залежний від азартних ігор Микола Корецький написав про свою залежність книгу «Збагнути свій шлях». Це відверта і щира сповідь не тільки перед читачем, а в першу чергу перед самим собою. Лише людина великої сили волі здатна на вчинок – виголосити свою сповідь. Автор розповідає про своє життя, проблеми в сім’ї, моральні та матеріальні втрати, про тих, хто допомагав боротися із залежністю, про відчай і людську доброту.

Видання присвячене одвічній темі – боротьбі людини з набутими залежностями. Зокрема на конкретному життєвому прикладі подано життєпис молодої людини, яка могла б працювати, ростити чудових дітей, вірно кохати дружину, піклуватися про  батьків, але… захворіла на ігроманію, хворобу, що знищує духовність людини, руйнує її здоров’я, особисте та суспільне життя. Показано також, що українська влада, на жаль, не приділяє цьому злободенному питанню необхідної уваги, нехтує ним. Водночас ця книга показує, що шлях до перемоги людини над злом ігроманії є, і цей шлях автор книги пройшов.

Микола Корецький розповів, як розпочиналася його хвороба, як терпіла дружина, родина, до чого його довела ігрова залежність – усе в душі горіло і навіть з’являлася думка вчинити самогубство. Але звернення до Бога і перебування у реабілітаційному центрі змінили його життя.

Ця книга – результат великої праці, коли автором було переосмислене усе життя, який відмітив: «Хочу, щоб кожна залежна людина задумалася, що наркотики, алкоголь та потяг до електронних ігор – це лише мить уявного щастя, а далі вічні муки і пітьма, вигаданий світ – це лиш уява та ілюзія. І про це треба пам’ятати завжди».

Люди гинуть в тенетах залежності. Хто залежить від чарки, хто від наркотиків, а хто від азартних ігор… Коли ми знаємо таку людину, мусимо зробити все, що у наших силах, щоб переконати і визволити заблукалого із тенет, в яких людина така ж беззахисна, як та муха, обплутана павутинням.

Людмила Степанюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 135 | Додав: kraeznavzi | Теги: ігроманія , залежність , Хвороба , Сповідь , азартні ігри , Ілюзія | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]