Головна » 2019 » Березень » 1 » Завія
10:40
Завія

Боровець Б. Т. Завія. Повістини, оповідання, окрушини, силуети / Б. Т. Боровець. – Рівне : Волин. обереги, 2018. – 264 с.

Борис Тимофійович Боровець – поет, прозаїк, публіцист, журналіст. Впродовж своєї літературної діяльності видав шістнадцять книг. Нещодавно вийшло з друку нове видання «Завія» (2018). Це – повістини, оповідання, окрушини, силуети, сповнені переживаннями, пристрастями, вірою в добро і милосердя, та відгуки на літературну творчість інших авторів, вже добре відомих і ще невідомих. Книга має такі розділи: «Провінційні історії», «Окрушини буднів» і «Літературні силуети».

«Провінційні історії» починаються з повістини «Стежки-дороги Петра Заставного», де автор розповідає про запального і беручкого кореспондента, що докопувався до істини у віддаленому закутку Волинського Полісся.

«Завія» - психологічна оповідь, дуже актуальна в наші дні, коли втрачаються родинні цінності через біготню за фінансовими і матеріальними статками. Суєта – суєт…

Неможливо відірватися від розділу «Окрушини буднів». Це морально-психологічні мініатюри, глибокі і повчальні! Борис Тимофійович досконало володіє психолого-педагогічним спостереженням. Нагадує нам заради чого ми прийшли у цей світ. Ми повинні пам’ятати, що немає більшої сили за ту, яка посіяна в кожному серці.

Окрушини заставляють нас то задуматись над сутністю життя, то обурюють, то викликають щирий сміх: «Як много важить слово», «З народної мудрості», «Ще один зібрався в міністри», «Курйози з прізвищами», «Змінилися часи, змінилися підходи», «Чи варто страждати через дрібницю?» і т.д.

У кожній мініатюрі автор віднаходить вирізнюване, особливе, глибинне і повчаюче.

В третьому розділі «Літературні силуети» Борис Боровець наводить цікаві маловідомі історії письменників і поетів, яких ми не знали зовсім або ж знали не так багато, вміщені відгуки на книги інших авторів, публікації в періодиці, літературні події.

Прочитайте книгу Бориса Боровця «Завія» і ви дізнаєтесь про дуже багато цікавого і донині невідомого.

Підготувала Л. Степанюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 116 | Додав: kraeznavzi | Теги: психологічна оповідь , письменники , родинні цінності , мініатюри , поети , сутність життя | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]