Головна » 2017 » Лютий » 23 » Закоханий у рідний край
11:40
Закоханий у рідний край

Барви слова : книга про життєвий і творчий шлях Григорія Дем’янчука / упоряд. В. Басараба, Л. Дем’янчук. – Рівне : Волин. Обереги, 2016. – 224 с. : іл.

Це видання продовжує серію «Золоті імена Рівненщини» про знаних у краї людей, чиї суспільні і професійні здобутки можуть бути взірцем для наслідування та поцінування. У третій книзі цієї серії розповідається про заслуженого журналіста України, почесного члена Всеукраїнської спілки краєзнавців, письменника Григорія Семеновича Дем’янчука.Він був багато в чому першопрохідцем. Так було, причому багаторазово, коли публікувався сам, коли готував до друку інших авторів у тематичній сторінці обласної газети, сторінці із промовистою назвою «Край наш поліський». І завжди йшов не стільки вшир, скільки вглиб. Воскрешав призабуті й замовчувані імена. Оприлюднював маловідомі факти. Тижнями, місяцями, роками порпався в архівав та книгозбірнях, аби всі ми знали, не забували, пам’ятали своє коріння, яке, не зважаючи ні на кого й ні на що, знов і знову пускало паростки, вибухало цвітом неопалимим крізь віки, крізь ординські навали, крізь глум ідеологічний, крізь перепони й забобони. Григорій Дем’янчук мав сонячну посмішку і взагалі, в характері, поведінці, звичках було багато сонячного. Мав незбагненну притягальну силу. Щодня, щогодини довкола нього крутилися знайомі і знайомі, талановиті і графомани, доценти і студенти. Він нікому не вмів відмовляти, хоча ніколи не мав вільного часу. Людей на світі багато. Але таких Людей – мало. Він був ходячою енциклопедією. В цьому виданні «Барви слова» читачі ширше зможуть познайомитися з цією непересічною людиною. Книга містить три розділи в яких розповідається про життя та діяльність Г. Дем’янчука, рецензії та відгуки на його книги, спогади його колег і друзів, епістолярна спадщини письменника, увічнення пам’яті цієї чудової людини.Всіх, хто цікавиться творчістю своїх земляків, запрошуємо у відділ акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії познайомитися з цим виданням, яке ілюстроване світлинами.

Підготувала Л. Каленюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 275 | Додав: kraeznavzi | Теги: письменник , краєзнавець , Журналіст | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]