Головна » 2017 » Жовтень » 23 » Загадкова історія Бенджаміна Баттона
10:22
Загадкова історія Бенджаміна Баттона

Відділ обслуговування документами іноземними мовами інформує про оновлення фонду художньої літератури англійською мовою. Серед нових надходжень книг для домашнього читання – культове оповідання Френсіса Скота Фіцджеральда «Загадкова історія Бенджаміна Баттона».

Твір, що був вперше опублікований 1922-го року, є своєрідною візитівкою автора, хоча у його арсеналі існує безліч інших чудових історій, таких як «Великий Гетсбі».

У 1860-му році Бенджамін Баттон при народженні мав вигляд 70-річного чоловіка і одразу міг розмовляти. Він починає своє життя, старіючи навпаки – від похилого віку до дитини. На початку життя він почував себе немічним та втомленим, але з часом він починає молодшати і занурюється у життя – йде на війну, започатковує бізнес, закохується, вступає до коледжу, і зрештою потрапляє до дитсадка, і під кінець життя повертається до своєї годувальниці. Ця дивна історія втілює гострий соціальний погляд, який зробив Фітцджеральда одним із великий авторів у історії американської літератури.

Юлія Мещерякова


Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 248 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]