Головна » 2018 » Січень » 3 » Забутий континент. Штетли Волині. Історія, культура, особистості, перспективи розвитку туризму
15:57
Забутий континент. Штетли Волині. Історія, культура, особистості, перспективи розвитку туризму

Забутий континент. Штетли Волині. Історія, культура, особистості, перспективи розвитку туризму : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 20 берез. 2015 р. / Осередок «Брама Гродзька – театр НН» ; ГО «Рівнен. Центр маркетингових досліджень» ; РДГУ. – Рівне : Волин. обереги, 2015. – 78 с.

«Забутий континент. Штетли Волині. Історія, культура, особистості, перспективи розвитку туризму» - під такою назвою відбулась 20 березня 2015 р. міжнародна науково-практична конференція у Рівному.

Штетли – це невеличкі єврейські поселення напівміського типу у Східній Європі в часи до Голокосту. Саме їх і досліджують у рамках проекту, одним із заходів якого й став міжнародний форум науковців у Рівному. На конференцію прибули науковці з Рівненщини, Волині, Польщі, Білорусі. Загалом було заслухано 19 доповідей. Поряд з відомими дослідниками, професорами, докторами наук виступали аспіранти, магістранти.

Конференція відбувалась в рамках реалізації проекту «SHTETL ROUTES. Об’єкти єврейської культурної спадщини в транскордонному туризмі», який реалізується за підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

У збірнику висвітлені питання становлення єврейського громадського життя у міжвоєнний період та період Другої світової війни. Також підняті питання стратегічного управління та стратегій розвитку туризму в регіоні, освітлені рекреаційні ресурси територій природно-заповідного фонду Волині, розглянуті особливості коментування талмуду Самуелем Едельсом, ренесансні синагоги в просторовому домені князів Острозьких і т. д.

Отримані матеріали досліджень будуть сприяти розвитку туризму на Волині, увійдуть у міжнародні путівники, які будуть популяризувати наш край. Залучати туристів з інших країн до подорожу на Рівненщину.

Людмила Степанюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 301 | Додав: kraeznavzi | Теги: проект , дослідження , єврейські поселення , Рівненщина , конференція , Волинь , туризм | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]