Головна » 2017 » Вересень » 28 » За тобою тужать журавлі
09:10
За тобою тужать журавлі

Корнійчук Н. За тобою тужать журавлі… / Н. Корнійчук. – Луцьк, 2016. – 144 с.

У книзі розповідається про загиблого громадянина Демидівки, Героя Майдану Гідності і АТО – Романа Зубчука. Народився Роман 13 листопада 1993 року. Служив моряком в розвідувальному відділенні у Військово-морських силах України в Севастополі у званні сержанта на військовому сторожовому кораблі «Сагайдачний». З перших днів Революції Гідності був активним її учасником, записавшись до медичної служби Майдану.

Загинув 5 січня поблизу села Міньківка Артемівського району на Донеччині під час ДТП близько 19:00 під час здійснення ротації в зоні АТО. Трагедія сталась на трасі Київ–Довжанський, внаслідок зіткнення військового автобуса з вантажівкою.

У книзі «За тобою тужать журавлі…» розкриті деталі трагічної події, маловідомі широкому загалу. Про його дитинство, шкільні роки змужніння, бойовий гарт і участь в АТО відомо від спілкування з земляками та з рідними, і той зріз епохи, коли Герою довелось приймати відповідальні доленосні для нашої держави рішення, що й відображено на цих сторінках.

Друга частина книги присвячена поезії про Романа матері, знайомих та самої авторки. Материнські вірші, написані з однією метою: вгамувати свою тугу і жаль за сином, і деяких інших дописувачів, з авторським мінімальним літературно-технічним втручанням (а то й зовсім без цього).

У третьому розділі – обставини при яких сталась трагедія і забрала стількох жертв наших синів, братів, скільки осиротила дітей і розбила стількох жіночих доль, породила вдів і незахищену старість матерів.

Видання доповнене світлинами і з ним можна ознайомитися у відділі акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 258 | Додав: kraeznavzi | Теги: Демидівка , Роман Зубчук , Герой Майдану Гідності і АТО , загиблий воїн | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]