Головна » 2019 » Березень » 29 » За честь та волю
15:05
За честь та волю

Жакун М. Г. За честь та волю: повісті / М. Г. Жакун. – Рівне : Волин. обереги, 2018. – 220 с.

«За честь та волю» - нова книжка талановитого літератора з Тучина, що у Гощанському районі, Миколи Жакуна.

В книгу ввійшли дві повісті автора. У повісті «За честь та волю» мова йде про створення загонів та збройну боротьбу вояків УПА проти окупантів на Поліссі, їх активну підпільну діяльність з відновлення державності України. Період боротьби охоплює 1941-2015 роки. Події, описані в книжці, відбуваються не десь далеко, а безпосередньо в наших краях, а героями повісті є наші земляки. Автор націлив видання на те, щоб не тільки привернути увагу громадськості краю до періоду збройної боротьби вояків УПА проти окупантів, а й показати, що повстанці – це звичайні люди. Що їх подвиг має бути нам прикладом безкорисливої й жертовної любові до своєї Батьківщини.

Не лише провідник ОУН на псевдо «Ясен», а й інші герої повісті, «Очерет», «Верба», «Ярема», «Моряк», «Гомін», постають у свідомості читача справжніми велетами духу, нездоланними борцями за незалежність України. Повість «За честь та волю» настільки цікава, що читається на одному подихові.

Окремо слід сказати і про оповідання «Гарем Савелія Соловійчика» - жартівливе оповідання про несміливого 32-літнього парубка, котрий часто знайомиться з дівчатами, але ніяк не може вирішити, з котрою одружитися. Авторові вдалося підібрати саме той сюжет з обов’язковим хепі-ендом, який так полюбляють читачі белетристики.

Підготувала Л. Степанюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 105 | Додав: kraeznavzi | Теги: Полісся , повстанці , провідник ОУН , боротьба вояків УПА | Рейтинг: 3.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]