Головна » 2018 » Грудень » 29 » З янголом на плечі
13:36
З янголом на плечі

У 2012 році учений компанії IBM у галузі комп’ютерних технологій Любомир Романків став другим після Ігоря Сікорського українцем, увічненим у Національному залі винахідників США. Бо здійснив відкриття, яке змінило світ. Проте в Україні про нього знають мало. В усякому разі, порівняно з іншим сусідом по винахідницькому пантеону – Стівом Джобсом. Хоча колеги Романкова в один голос твердять, що якби не його винахід, навряд чи Джобс став би тим, ким став.
Довідково: Любомир Романків - українець, американський вчений, науковець, винахідник, доктор металургії і матеріалознавства, Дійсний член Академії інженерних наук ІВМ та Академії інженерних наук України, Начальний Пластун (головний пластун світу).
Народився 17 квітня 1931 року в м. Жовква, нині Львівська область, Україна (тоді Жовківський повіт, Львівське воєводство, Польська Республіка).
1957 року отримав ступінь бакалавра в Університеті Альберти, закінчив магістратуру та отримав звання доктора філософії в галузі металургії та матеріалознавства в Массачусетському технологічному інституті в 1962 році. Автор понад 150 статей, відредагував 10 томів матеріалів різних технічних симпозіумів.
Романків понад 70 років живе за кордоном, має канадське громадянство, але Україну називає найважливішою для себе країною. Як зізнається дослідник, кожну ніч він читає українську пресу і якщо новини погані, довго не може заснути.
Про цікаві факти з життя, революційне відкриття та секрети успіху видатного українця, винахідника світового масштабу Любомира Романкова в матеріалі Н. Кулик: Кулик, Н. З янголом на плечі [Текст] / Н. Кулик // Освіта України. - 2018. - № 48. - С. 14-15.




Підготувала В. Гуріна

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 132 | Додав: Bibliograf | Теги: Пластун , винахідник. науковець , Любомир Романків , Українська діаспора | Рейтинг: 5.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]