Буктрейлер за книгою «З архіву місіс Базиль Е. Франквайлер, самого заплутаного у світі» - 13 Листопада 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Листопад » 13 » Буктрейлер за книгою «З архіву місіс Базиль Е. Франквайлер, самого заплутаного у світі»
13:07
Буктрейлер за книгою «З архіву місіс Базиль Е. Франквайлер, самого заплутаного у світі»

Знайомимо з книгою «З архіву місіс Базиль Е. Франквайлер, самого заплутаного у світі» (англійською: «From the Mixed up Files of Mrs. Basil E. Frankweiler») . Авторка, родом з США, Елейн Лобл Конінсбург - єдина письменниця, відразу дві книги якої були номіновані в 1968 році на отримання Медалі Ньюбері (NewberyMedal) - однієї з найпрестижніших американських нагород в галузі дитячої літератури: "Дженніфер, Геката, Макбет, Вільям Маккінлі і я, Елізабет" і "З архіву місіс Базиль Е. Франквайлер, самого заплутаного в світі "(саме цей твір було відзначено медаллю). Другу Медаль Ньюбері Конігсбург отримала вже через 29 років, в 1997 році за книгу "Погляд з суботи".
Фабула – авантурна. 12-річна Емма вирішила втекти з дому - від нудьги і від несправедливості (ще б пак, адже вона була старшою дитиною в родині, та до того ж єдиною дівчинкою!), Втекти туди, де безпечно, красиво і цікаво: в художній музей Метрополітен. Разом з нею відправився за пригодами і молодший брат Джиммі. Уривок з твору: "До Нью-Йорка було двадцять вісім з половиною миль. Сім з них Джиммі умовляв сестру змінити план і" залягти на дно "в Центральному парку. Але Емма залишилася непохитною. Зате вона призначила Джиммі скарбником. Йому належало не тільки зберігати їх фінансові кошти, але і розпоряджатися ними, приймаючи рішення по всім витратам. Що ж, подумав Джиммі, мабуть, і від музею Метрополітен може бути користь. Саме тут, в електричці, Емма остаточно перестала жаліти про те, що взяла Джиммі з собою. А коли вони вийшли на нью-йоркському вокзалі Гранд-Централ і по довгому підземному переходу попрямували в зал прибуття, вона зрозуміла: насправді це дуже, дуже здорово, що Джиммі з нею ... І зовсім не через його грошей і не через транзистора. Просто, щоб кинути виклик Манхеттену, була потрібна хоробрість як мінімум двох Кинкейд ".

Книга цікава, захоплююча, адресована читачеві-підлітку. Почитайте, взявши книгу англійською мовою у відділі обслуговування документами іноземними мовами.
Панчук Тетяна


Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 257 | Додав: black | Рейтинг: 4.2 / 5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]