Головна » 2019 » Грудень » 20 » Взірець людяності й моральності
13:38
Взірець людяності й моральності

У грудні виповнилося 120 років із дня народження вченого і педагога, засновника української педагогічної школи Григорія Костюка, який своїм внеском в організацію психологічних досліджень та підготовку відповідних фахівців істотно збагатив вітчизняну науку. Студенти записувалися у чергу, щоб узяти в бібліотеці перший в Україні підручник із психології для вишів, укладений видатним ученим. А в створеному ним інституті психології у той час, коли всі інші наукові установи були геть зрусифіковані, незмінно панував український дух.
Життєвий і професійний шлях Григорія Силовича Костюка — це прекрасний зразок творчої самореалізації і водночас безкорисливого й натхненного служіння науці і суспільству. Його фундаментальні дослідження в галузі психології свідчать про колосальну ерудицію і є результатом глибоких роздумів великого вченого.
Кулик Н. Взірець людяності й моральності / Н. Кулик // Освіта України. – 2019. - № 49.- С. 14-15.

Підготувала В. Максимчук

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 12 | Додав: Bibliograf | Теги: професійний шлях , психологічні дослідження , вітчизняна наука , засновник української педагогічної , творча самореалізація , український дух , життєвий шлях | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]