Головна » 2017 » Серпень » 14 » ВОЛЬСЬКІ ГОРІХИ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ
12:05
ВОЛЬСЬКІ ГОРІХИ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ

Горіхоплідні культури є стратегічною культурою для жителів Землі. Горіхові насадження – це рослинні білки, очищення повітря, захист і відновлення ґрунтів. Це інноваційний напрямок аграрного сектору ХХІ і ХХІІ століть.

Горіх волоський повинен увійти до складу пріоритетних культур сучасного садівництва в Україні. Це зумовлено споживчою цінністю плодів і перспективами їх великого товарного виробництва .

Сьогодні частка 22,5% валового збору волоського горіха в Європі, але це не покриває попиту європейських замовників, хоча Україна займає друге місце за експортом у світі.

Із покоління в покоління передається непорушна істина – волоські горіхи корисні для здоров’я людини. По-перше, горіхові жири багаті незамінними полі ненасиченими жирними кислотами, зокрема лінолевою і ліноленовою, які людський організм не в змозі виробити самостійно. По-друге, за змістом білкових речовин волоські горіхи наближаються до м’яса і риби, тобто в них дуже багато незамінних для організму амінокислот. Це наближає волоські горіхи до білкового еталону, так званого «ідеального білка».

Горіхові дерева ростуть швидко, вони довговічні і можуть бути ідеальними джерелами багатопланового благополуччя, особливо для сільського населення, для дітей і дорослих. Вони є джерелом вирішення проблеми неповноцінного харчування і зменшення негативного впливу стихійних явищ.

Вирощування і розповсюдження вольського горіха – це важлива умова формування сприятливого середовища для довгострокового соціально-економічного розвитку сільського населення України, з якими можна ознайомитись в статті Ліфінцева С. М. Вольські горіхи для забезпечення продовольчої безпеки / С. М. Ліфінцева // Винахідник і раціоналізатор. – 2017. – № 31-33.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 191 | Додав: texnik | Теги: використання , горіхоплідні культури , горіхи , вирощування | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]