Головна » 2016 » Липень » 12 » Володимир Воронюк. Живопис
15:46
Володимир Воронюк. Живопис

«Він малює, те що бачить, що до нього промовляє, до чого почувається частиною і до чого приналежний.» (М. Чорній)

Випускник Вижницького училища прикладного мистецтва та Одеського державного педінституту ім. К. Ушинського (художньо-графічний факультет), член Національної спілки художників України, Володимир Воронюк працює у жанрі станкового малярства. Найбільш суттєвою ознакою творів Володимира Воронюка є витонченість колористичного ладу його картин. Вишукано-яскрава гама, «утворена динамічно–мерехтливими роздільними мазками» робить його роботи винятковими. «Вся моя малярська палітра – це гармонія кольорів…»- говорить про свою творчість художник. І ще -  «головне, щоб твір був органічним, цільним, композиційно-професійним і мав позитивну енергетику…»

Написані динамічно, легко, емоційно пейзажі та натюрморти вирізняються багатим витонченим колоритом, цікавими композиціями. («Яблука», «Черешні», «Свіжий вітерець», «Швидка вода», «Ніжність», «Весняна повінь»…). Олійні й акварельні роботи митця передають красу та неповторність Поділля, Карпат, Буковинського краю: «Осінь у Карпатах», «Околиці Вижниці», «Ранок на Черемоші», «Почало танути», «Гуцульська хата». На багатьох картинах знайшли яскраве відображення численні подорожі за кордон - «Вечоріє. Мельбурн», «Сонячний день. Флорида», «Човни. Маямі», «Кактуси. Аризона», «Австралійський краєвид»…

У кожному своєму творі художник відтворює цілу палітру почуттів. Можливо, завдяки цьому, буковинський митець завоював шанувальників не тільки в Україні, але й за кордоном.

Володимир Воронюк – активний учасник численних обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок, зокрема у Нью-Йорку (США), Торонто (Канада), Сіднеї (Австралія), Бельгії, Люксембурзі. Окрім того, він лауреат багатьох конкурсів та володар І премії Міжнародного фестивалю «Леліген-2000» (Люксембург). Його твори зберігаються у картинній галереї Вінницького обласного художнього музею, однак більшість - у приватних колекціях в Україні та за кордоном.

З книгою можна ознайомитись у відділі мистецтв.

Галина Конарчук

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 229 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]