Головна » 2017 » Березень » 21 » Володимир Свідзінський. Вибрані твори
13:26
Володимир Свідзінський. Вибрані твори

Пропонуємо увазі читачів нову книжку видавництва «Смолоскип» із серії «Розстріляне Відродження» - «Володимир Свідзінський. Вибрані твори» . Сумно і страшно зникають поети. Ідуть у небуття, звідки можна й не повернутися. Однак тим прекрасніше їх повернення.
Володимир Свідзінський - поет, який за життя не був поцінований належним чином, після загибелі тривалий час перебував у забутті й лише зараз повертається в українську літературу як одна з її найяскравіших і першорядних зірок. Приховуючи страхітливу загибель поета, радянський режим намагався просто «викреслити» його звідусіль; згодом це неймовірно ускладнило справу повернення його в літературу.

Велику справу для цього зробила невтомна дослідниця й популяризатор його творчості доктор філології Елеонора Соловей, яка упорядкувала й підготувала тексти та більшу частину коментарів. Тривалі архівні пошуки упорядниці були не лише результативні, а й щедрі на несподіванки, про які ви дізнаєтесь прочитавши книгу. Дякуючи їй ми не втрачаємо Свідзінського, натомість знову відкриваємо його для себе.
Також додаються літературно-критичні матеріали про Володимира Свідзінського і спогади його сучасників. Цікаво читати рецензії тих часів на перші книжки поета Івана Дніпровського, Яківа Савченка, Валер’яна Поліщука, Миколи Шеремета, Василя Стуса та Івана Дзюби. Дуже цікавими є спогади про батька дочки Мирослави.
Видання може бути використане як посібник у школах і вищих навчальних закладах.


Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 253 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]