Головна » 2016 » Листопад » 27 » Володимир Пилат. Бойовий Гопак і основи захисту Вітчизни
11:20
Володимир Пилат. Бойовий Гопак і основи захисту Вітчизни

Бойовий гопак зароджений від бойового мистецтва козаків. Коли Катерина II руйнувала Запорізьку Січ, то козаки закодовували ці бойові рухи в народний танець гопак. На даний час Верховний вчитель Бойового Гопака, засновник стилю цього мистецтва Володимир Пилат почав відроджувати бойовий гопак й довго сидів в бібліотеках та розкодовував різноманітні рухи цього мистецтва.

Бойовий гопак працює по чотирьох напрямках: оздоровчий, спортивно-бойовий, фольклорно-мистецький, та духовний. Оздоровчий гопак, відповідно, спрямований на оздоровлення; спортивно-бойовий гопак - людина може брати участь в змаганнях, щоб стати чемпіоном України й світу. Духовний напрямок – вивчення української культури, настанови «гопаківцям».

Мистецтву Бойового Гопака Володимир Пилат присвятив понад тридцять років наполегливої праці. Нині він успішно розвивається та поширюється у двадцяти областях України, за кордоном: у Канаді, США, Польщі, Німеччині, Литві, Португалії, Італії, Англії, а також відомий у понад 30 країнах світу.

Володимир Пилат - автор чотирнадцяти книжок про бойову культуру українського народу. У пропонованій книзі «Бойовий Гопак і основи захисту Вітчизни» автор на підставі вивчення багаточисленних наукових матеріалів національного фольклору й стародавніх вірувань частково відродив і пристосував до сьогодення один із різновидів бойового вишколу захисників України – Бойовий Гопак.

Як зазначає її автор, «в молодій Українській Державі  система допризовної підготовки молоді, як обов’язкову складову, мусить містити елементи рідної бойової культури, її світоглядних засад, орієнтацію на верховенство культу національних героїв і буде сприяти вихованню воїна-патріота, достойного захисника Вітчизни».

І. Петрук

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 127 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]