Головна » 2019 » Вересень » 24 » Володимир Набоков. Справжнє життя Себастьяна Найта
12:47
Володимир Набоков. Справжнє життя Себастьяна Найта

Володимир Набоков — видатна постать у мистецькому світі, прозаїк, поет, перекладач, літературознавець. Його твори кілька разів успішно екранізували, їх неодноразово зараховували до списків бестселерів.

Англомовне середовище, у яке потрапив Набоков з переїздом у США у 40-х роках ХХ століття, спонукало його до спроб писати англійською мовою. Першою книгою, яку він написав англійською, його блискучим дебютом став роман «Справжнє життя Себастьяна Найта», який тривалий час ховався в тіні культової «Лоліти».

Про що ж цей роман? Головний герой намагається з’ясувати, яким же було життя його відомого родича – письменника Себастьяна Найта, який нещодавно помер. Поштовхом до його праці став твір іншого автора, де той подав життя і творчість письменника геть у викривленому світлі. Однокровних братів – російських емігрантів рано розлучили, і їх розкидало кого куди: Себастьян жив у Британії, його брат – у Франції. Спогади стають книжкою, але не цілісним романом без білих плям, а радше уривковою есеїстикою, оскільки авторові не вдається дізнатись все, бо деякі епізоди йому міг би прояснити тільки Себастьян. А ще підказки дають твори письменника, в яких, здається, багато автобіографічного.

«Справжнє життя Себастьяна Найта» — це химерна історія з елементами детективу, в якій реальність тісно переплітається з вигадкою, доповнюючи одна одну, чим тримає увагу читача.

Підготувала Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 17 | Додав: читалка | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]