Головна » 2013 » Травень » 26 » Володимир Лис. Маска
16:24
Володимир Лис. Маска

Луцький письменник Володимир Лис в міє талановито писати романи і виборювати призові місця у літературних конкурсах: перш а премі я «Коронації слова» за роман «Острів Сильвестра» та перемо г а «Ґранд Коронації» з романом «Століття Якова» - тому чітке підтвердження. Дія нового авантюрного історичного роману «Маска» відбувається на початку X І X століття у багатьох країнах Європи. Йдеться про загадкову "людину в п'яти масках". Головний герой - грабіжник - виринає нізвідки й зникає в нікуди. Він з'являється на зібраннях аристократів Польщі, України, Німеччини, Трансільванії, наводить жах на присутніх та здійснює добре сплановані зухвалі пограбування. Аж раптом якийсь сміливець зриває з нього маску... Володимир Лис створив образ Прокопа схожим на образ всім відомого кіношного героя Зорро. Прокіп - розумний, сміливий, але, водночас невиправно самовпевнен ий. З огляду на показну жорстокість, його серце завжди відкрите для щирих почутт ів . Серед героїв твору – слідч ий Слєпньов , який постійно привертає увагу читача . Продира тись через хащі брехні до правди – завжди складно та небезпечно . Проте Слєпньов ризик нув , адже ризик – справа благородна.
Взявши до рук книгу я навіть не очікувала, що цей захоплюючий історичний детектив з цікавим сюжетом і зовсім неочікуваною розв’язкою, так мені сподобається. Особлива
мова твору, детально прописані образи та сюжети , оригінальний сюжет створюють особливу ауру твору . До цього я особливо цінувала творчість В.Лиса за твіри «Століття Якова» та «Острів Сильвестра», проте роман «Маска» - це та книга, якою автор лише підтверджує своє звання найтитулованішого з українських письменників. Всім знайомим раджу читати «Маску» .

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 726 | Додав: читалка | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]