Буктрейлер за книгою Дж. Толкієна"Володар Кілець" - 15 Грудня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Грудень » 15 » Буктрейлер за книгою Дж. Толкієна"Володар Кілець"
17:10
Буктрейлер за книгою Дж. Толкієна"Володар Кілець"

Доля книги, з якою ми Вас знайомимо, складна, але щаслива. Багато років плекав автор своє величне дерево - трилогію «Володар Перснів», і, після першого ж видання (1954- 55) вона розійшлась по всьому світу; потім багато разів перевидавалась мільйонами примірників. Популярний твір Джона Р.Р.Толкієна відомий читачеві насамперед трилогією "Володар Перснів" та її "передісторією" - повістю "Хоббіт". В історії світової літератури знайдеться небагато творів, настільки ж заглиблених у "міфологічний зміст". Скандинавські, кельтські, фінські міфи, валлійські і німецькі перекази та тлумачення Толкієна набули нового звучання. Кожна книга має свою долю.

Автор Джон Рональд Руел Толкієн народився 3 січня 1892 у Блумфонтейні, (ПАР). Його батьки, Артур Руел Толкієн, керуючий англійського банку, і Мейбл Толкієн (Саффілд), прибули до Південної Африки незадовго до народження сина у зв'язку із просуванням Артура по службі. У дитинстві Толкієна вкусив тарантул. Вважають, що ця подія вплинула на його творчість. Про хворого хлопчика піклувався доктор на ім'я Торнтон Куімбі, який послужив прообразом Гендальфа Сірого. У сім'ї Джона Толкієна було четверо дітей, для них він вперше склав, розповів, а потім записав «Хоббіта», який був пізніше опублікований в 1937році. «Хоббіт» користувався успіхом і Толкієн написав продовження. Робота над трилогією зайняла тривалий час: книга була закінчена тільки в 1954, коли Толкієн уже збирався на пенсію. Трилогія мала колосальний успіх. Твір Толкієн поділив на три частини, щоб після публікації і продажу першої частини стало зрозуміло, чи варто друкувати інші.Одвічна тема боротьби добра і зла завжди вабить, так і в закрученому сюжеті трилогії Перстень Вололдаря має звільнити Середзем'я від сил Тьми. Ми переконані, що книги Дж. Р. Р. Толкієна, английского письменника, лінгвіста, филолога, і захоплять, і вмотивують прочитати цей дивовижний твір всіх, навіть збайдужілих до читання. Ми рекомендуємо: адже таки книги змушують усвідомити всю її багаторівневу сутність.
Тетяна Панчук

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 296 | Додав: black | Теги: валлійські , фінські , міфи скандинавські , німецькі , трилогія , кельтські | Рейтинг: 5.0 / 4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]