Головна » 2019 » Листопад » 22 » Волинське дербі: погляд з Рівного
12:24
Волинське дербі: погляд з Рівного

Іжик М. Волинське дербі: погляд з Рівного (статистика, факти, спогади) / М. Іжик. – Рівне: Волинські обереги, 2019. – 144 с.: іл.

Книга «Волинське дербі: погляд з Рівного» присвячена протистоянню футбольних команд Рівного та Луцька. Термін «дербі» означає спортивний поєдинок між командами з одного міста чи одного регіону, зазвичай вирізняється особливою запеклістю й принциповістю.

Футбольні протистояння Рівного та Луцька розпочались більше ніж дев’ять десятиріч тому. Офіційні футбольні змагання на теренах Волинського воєводства почали розігруватись ще в 1922 році. Але перші баталії між командами Рівного та Луцька відбулись в липні 1924 року.

У виданні подано статистичні дані, описи найрезультативніших матчів, спогади гравців та вболівальників різних років, історію назв футбольних команд Рівного та Луцька, фотосвітлини з державного архіву Рівненської області, з особистих архівів. Книга містить також QR-коди, за допомогою яких можна перейти на інтернет-сайти і дізнатись більше інформації.

Видання буде цікаве всім, кого цікавить спортивна історія Рівненщини та Волині.

Яна Антонюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 45 | Додав: kraeznavzi | Теги: футбол , Воєводство волинське , ФК Авангард , ФК Волинь | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]