Головна » 2013 » Червень » 25 » Вища освіта Литви
18:20
Вища освіта Литви


Кришньовська А. По диплом – до Литви / А. Кришньовська // Голос України. – 2013. – 5 черв.– С. 9.


Уже давно чи не найбільшою мрією українського студентства залишається бажання погризти граніт науки за кордоном. Мало у кого є фінансова можливість зазіхнути на навчання у Гарварді, Оксфорді чи Кембриджі. А от вузи Польщі та Чехії видаються не такими вже й недосяжними. На тлі цих пропозицій якось незаслужено поза увагою залишилася й досі не розкручена Литва
. Попри все, ця країна активно розвиває свою освітню сферу, намагається заманити студентів низькими цінами, англомовним навчанням і дипломом, що визнається в Європі. Українські журналісти з Асоціації європейських журналістів відвідали низку литовських міст, щоб ознайомитися з умовами навчання та проживання тамтешніх спудеїв.
Клайпедський державний університет – головний університет міста-порту на заході Литви. Університет готує спеціалістів з гуманітарних і соціальних наук, мистецтва й педагогіки. Університет готує студентів на ступінь бакалавра, магістра та доктора. Нині тут функціонує сім факультетів, два освітні й три наукові інститути. Вуз дає можливість отримати диплом Європейського Союзу, який визнається у всьому світі, дає високоякісну освіту за доступною ціною. Найкращі студенти можуть навчатися на стипендію, яка становить 400-500 євро на місяць.
Про навчання в інших вищих навчальних закладах Литви, зокрема, в приватному Міжнародному університеті LCC та Вільнюському технічному університеті Гедиміна, можна прочитати в газеті «Голос України».




Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 457 | Додав: Bibliograf | Теги: Литва , освіта за кордоном , освіта вища | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]